Terug naar het overzicht

3 Trucjes die je je hond gemakkelijk kan aanleren

Een bal weggooien en je hond rent erachteraan of gewoon vragen om een poot voordat hij iets krijgt. We herkennen het beeld allemaal. Niets is leuker dan lekker met je hond spelen op een grasveldje of gewoon binnen in huis. Er bestaan super veel trucjes die je je hond of pup kan aanleren. We kennen allemaal de commando’s ‘zit’, of ‘lig’, of ‘af’, maar er zijn nu veel meer andere leukere trucjes voor je hond. Voordat je verder leest, is het van belang om te weten dat je goed de aandacht moet hebben van je hond. Daarnaast helpt het als je je hond beloont nadat hij de commando heeft opgevolgd.

Truc 1: ‘Kus’

Laten we beginnen met de makkelijkste, maar tegelijkertijd ook leukste commando ‘kusje. Hoe leuk is het als je hond je een kusje kan geven!? De bedoeling is dat je een beetje trainingspaté op de achterkant van je hand smeert. Roep dan ‘kus’ en je zult zien dat je hond al direct naar je hand nijgt. Dit moet je dan een aantal keer herhalen met steeds minder trainingspaté. Je zult zien dat je hond je uiteindelijk zonder trainingspaté een kus geeft. En misschien kan je het zelf nog proberen met de trainingspaté op je wang. Hoe romantisch!

Truc 2: ‘Kruip’

Allereerst moet je hond op de grond liggen. Houd de beloning, zoals deze Chewies kleine trainers botjes kip (Link) voor hem en schuif deze langzaam naar voren. Je hond wil het lekkers natuurlijk niet missen, dus je zult zien dat hij erachteraan gaat. Geef de beloning en herhaal dit meerdere malen met het commando ‘kruip’. Uiteindelijk is het de bedoeling dat je hond kruipt zonder een beloning. Herhaal dus zo vaak mogelijk, totdat hij het echt zonder beloning kan.

Truc 3: ‘Knuf’

Niets is fijner dan een lekkere knuffel van je beste vriend, in dit geval je hond. Voor deze truc moet in kleermakerszit voor je hond zitten. Houd de beloning voor de neus van je hond en zorg ervoor dat het water hem in de mond loopt. Het is de bedoeling dat hij je hand dan volgt richting je rug. Ga langzaam met je hand over je schouder en zorg ervoor dat hij je blijf volgen. Je hond zal dan met zijn poten van de grond komen en deze over je schouder leggen. Tadaa, een heerlijke knuffel van je hond. Herhaal dit vaak genoeg met het commando ‘knuf’ en uiteindelijk heb je een nieuwe knuffelbeer.

Terug naar het overzicht