Terug naar het overzicht

5 Tips voor de beste verzorging van je hond

Honden zijn hele zelfstandige dieren. Als baas kan je je hond een extra handje helpen om ervoor te zorgen dat hij verzorgt en gezond de dag doorkomt. Denk hierbij aan het uitlaten, voeding, haar- en huidverzorging en periodieke verzorging. Graag geven je wat tips hoe je je hond het beste kunt verzorgen.

Tip 1: Laat je hond minimaal vier keer per dag uit

Allereerst is het belangrijk dat je je hond in ieder geval vier keer per dag uitlaat. Houd er hierbij rekening mee dat je dit op vaste tijden doet. Zo kan je bijvoorbeeld bij opstaan en voor het eindigen van de dag, even een rondje lopen met je hond. Tijdens het uitlaten is het van belang dat je je hond aan de lijn houdt op plekken waar dit moet. Op de momenten dat je hond vrij kan lopen, zoals op een weiland of in het bos, is het goed om hem ook los te laten. Een hond heeft echt behoefte aan beweging en daarbij is het goed voor zijn spieren. Wanneer hij met andere honden speelt, groei ook zijn sociale gedrag.

Tip 2: Zorg voor de juiste voeding

Goede voeding is enorm belangrijk voor de gezondheid van je hond. Er zijn verschillende soorten voeding, denk aan droogvoer, dinervoer, blikvoer, vers ingevroren vlees, puur vlees of zelfs een complete maaltijd. Het soort voer is afhankelijk van de grootte van de hond en de leeftijd. Zo heeft een puppy andere voeding nodig dan een middelbare, fitte hond. Aan een glanzende vacht en gezonde ontlasting, kan je afleiden of de voeding goed aansluit op je hond. Is dit niet het geval? Dan kan er sprake zijn van een allergie. Wissel dus af met verschillende soorten voedsel om te kijken wat goed werkt bij je hond.

Tip 3: Zorg voor een goede haar- en huidverzorging

Goede haar- en huidverzorging is naast een zachte huid, goed voor de gezondheid van je hond. Het voorkomt namelijk schimmels, teken, vlooien, jeuk etc. Op onze site kom je verschillende producten tegen die het haar, de huid en gezondheid van je hond verbeteren. Denk hierbij aan de producten Excellent glossy gel, verschillende geuren Groomers secret shampoo of onze populaire Wash Bars.

Tip 4: Focus je naast dagelijkse verzorging ook op periodieke verzorging

Bovenstaande tips gaan vooral in op de dagelijkse verzorging. Maar je hebt ook periodieke verzorging, zoals nagelschaar, borstels, kammen, ontworming etc. Dit heb je dus niet dagelijks nodig, maar maandelijks is dit wel belangrijk. Zo moet je elke drie weken even een vlooiencheck doen of elke week even borstelen. Populaire verzorgingsproducten zijn de vlooien- en stofkam, Deltasect insecten killer 2500 of en de WashBar Vlooi & Verfris spray.

Tip 5: Speeltjes

En waar een hond uiteindelijk toch wel het meest blij van wordt, is natuurlijk speeltjes. Hierdoor kan hij ook alleen spelen en kan jij ondertussen de vaat doen. In onze webshop hebben we ook speciale gebitspeeltjes die ook nog eens het gebit reinigen en het tandvlees bevorderen.

Terug naar het overzicht