Terug naar het overzicht

Je hond sneller laten verharen? We geven je 6 tips

We kennen het allemaal wel. Het is voorjaar en je hond krijgt een nieuwe vacht. Wil je hond een nieuwe vacht aanmaken, dan moet hij eerst veel haar verliezen. Dit alles gebeurt tijdens de ruiperiode, van de zomer naar de winter en van de winter naar de zomer. En wat is het dan vervelend als het haar door de hele kamer ligt. We geven je graag een aantal tips die je helpen om het verharingproces goed en wellicht sneller te laten verlopen.

Tip 1: Wassen

Allereerst is het belangrijk dat je je hond goed wast met speciale hondenshampoo. Neem vooral een kijkje bij onze washbars en Groomers shampoo. Dit zijn kwalitatief goede shampoos die het haar van uw hond verzachten en verbeteren. Het is vooral in de ruiperiode belangrijk dat je hond geen droge huid heeft. En er is ook nog een mogelijkheid om Ballistol Animal Oil Pets toe te passen. Dit verzorgt en verzacht de huid en ondersteunt de haargroei.   

Tip 2: Borstelen

Als tweede is het belangrijk dat je je hond voldoende borstelt. Zo zorg je ervoor dat de dode haren verwijderd worden en hij minder haar loslaat in huis. Let er wel op dat je niet te hard of te vaak borstelt. Dit kan er namelijk voor zorgen dat je ook gezonde haren meeneemt en hij veel haar verliest. Hierdoor kan de huid weer te veel haren aanmaken en blijft je hond vaak verharen. Houdt er dus rekening mee dat je ongeveer 1 keer in de 2 weken je hond borstelt. Hiervoor kan je onze Excellent Glossy Gel gebruiken, waarmee je het haar makkelijker borstelt.

Tip 3: Buiten beweging

Hoe vaak doe je je hond naar buiten? Je zult vast niet altijd zin hebben om hem uit te laten, maar het is wel heel belangrijk. Je kan er namelijk zelf ook van profiteren. Het is van belang dat je hond voldoende buiten beweegt, zodat hij een regelmatig ritme krijgt in het verharen. Laat hem dus minimaal 4 keer per dag uit.

Tip 4: Binnen verblijf

Binnen is de lucht droger dan buiten en dat kan het verhaarproces verstoren. Wanneer hij dan binnen is, is het belangrijk dat de lucht vochtig genoeg is. Dit kan je doen door water te verdampen, een raam open te zetten of extra te ventileren. Geef je hond dan ook een slaapplaats in de buurt van mensen en op een koele plek. Leg hem dus niet naast de verwarming, want die lucht is te droog.

Tip 5: Goede voeding

Goede voeding kan helpen in het stimuleren van de ruiperiode. Denk aan voeding zoals bugsforpets pressed en Excellent Topbrok die je hond een glanzende, gezonde vacht geven. Door dit toe te gebruiken wordt de kwaliteit van de vacht beter en zal de rui soepeler verlopen. Daarbij helpen schapenvet en zalmolie ook voor een gezonde huid en vacht.

Tip 6: Dierenhaar verwijderen

Het ruiproces is een natuurlijk proces, dus helaas kunnen we het niet tegenhouden. Wanneer je hond aan het verharen is, kan je wel een aantal dingen doen. Zo leveren wij een Carpet huisdierenhaar verwijderaar. Hiermee kan je eenvoudig het losgelaten haar van je hond verwijderen. Wanneer hij bijvoorbeeld haar heeft verloren op de bank, hoef je er alleen overheen te gaan en zult gelijk resultaat zien. 

Terug naar het overzicht