Terug naar het overzicht

Hondenfotografie tips

Overal op sociale media zie je foto’s van honden voorbijkomen, zoals een actieve foto van een hond of een mooie portretfoto. Honden blijven dieren en zijn daarom soms moeilijk op de foto te zetten. Glennys, één van de shop eigenaren, is naast hondenliefhebber ook hobby fotograaf. Zij fotografeert nu al een aantal jaar honden. Hierdoor heeft ze al veel ervaring en weet ze ook wat er mis kan gaan tijdens het fotograferen. Daarom geven we jou graag een aantal hondenfotografie tips.

Tip 1: Oefenen

Het klinkt misschien logisch, maar je moet veel oefenen. Je krijgt niet alleen te maken met de belichtingsdriehoek van je camera, maar ook met honden die niet altijd willen luisteren. Hier moet jij als fotograaf goed op voorbereid zijn.

Tip 2: Voorbereiding

Niets is zo onhandig als onvoorbereid zijn voor een fotografiesessie. Ze zeggen ook niet voor niets ‘een goed begin is het halve werk’. Daarom vertellen we jou graag hoe jij je kan voorbereiden op een hondenfotografie shoot.

  • Neem snoepjes mee naar de shoot. Zo kan jij je hond belonen als hij iets goed doet. Wil je je hond stil laten zitten voor een foto? Dan kan je hier ook de snoepjes voor gebruiken.
  • Wil je meer actie in je foto’s? Dan is het handig om speeltjes mee te nemen. Laat bijvoorbeeld zijn baasje het meest favoriete speelgoed meenemen.
  • Zorg er daarnaast voor dat je accu goed opgeladen is, je camera getest is en dat je SD-kaartje leeg is en goed werkt. Uit ervaring weten wij dat het handig is om dit te controleren.

Tip 3: Een schone hond

Een schone hond is altijd mooier om naar te kijken. Dit klinkt logisch toch? Maar niet elke hondeneigenaar denkt hieraan. Als je natuurgetrouwe foto’s wilt, is het niet zo erg als je hond een beetje vies is. Maar iedereen wil tegenwoordig een prachtige foto voor sociale media. Daarom raden we je aan een dag van tevoren je hond te wassen. Heb je een witte hond? Gebruik dan de manuka WashBar. Deze geeft je hond een prachtige witte vacht en is makkelijk in gebruik. Wil je gewoon je hond wassen? Gebruik dan de originele honden WashBar. Deze geeft je hond een prachtige glans en hij ruikt ook nog eens heerlijk. De WashBar producten zijn 100% natuurlijk en versterken de vacht en huid. Wil je je hond extra gezond laten lijken? Pak dan babydoekjes en wrijf deze over zijn oren, langs zijn ogen en neusgaten. Zo krijgt je hond een extra aantrekkelijke uitstraling.

Tip 4: Trek geen nieuwe kleding aan

Door foto’s uit verschillende hoeken te nemen, krijg je unieke foto’s. Zo kan je in bomen klimmen of op de grond liggen voor een verrassend effect. Door de verschillende perspectieven en hoogtes, krijg je steeds andere foto’s die er te gek uitzien. Denk aan foto’s van bovenaf die je hond kleiner laten lijken, of juist van onderaf die je hond een reuzenuitstraling geven.

Tip 5: Achtergrond

Je hebt een foto gemaakt, kijkt hem terug en je komt erachter dat je een storende achtergrond hebt. Denk aan een rijdende auto, een lelijk gebouw, een vlag etc. Let daarom bij het fotograferen altijd op de omgeving. Het is jammer als een foto verpest wordt door de achtergrond. Sommige dingen kan je nog wel wegwerken met Photoshop, maar het mooiste is als je dit niet hoeft te doen.

Tip 6: Match alles

Gaat de eigenaar mee op de foto? Zorg dat de kleding bij de hond past. Zo kan een zwarte hond en een eigenaar met witte kleding problemen opleveren met de belichting. Heeft de hond een prachtige, blauwe halsband om? Zorg dat dit bij de eigenaar terugkomt, zoals met een subtiel armbandje of een pet. Let op elk klein detail voor de perfecte foto.

Tip 7: Doe raar

Je denkt vast, waarom raar doen? Nou dat gaan wij je uitleggen. Door gek te doen, krijgt je hond meer energie. Maak bijvoorbeeld hoge geluidjes, blaf nep of praat alsof de hond een baby is. Zo krijg je een actieve hond, wat er beter uitziet dan een luie hond. Voel jij je niet op gemak om gek te doen? Dan kan je ook snoepjes gebruiken. Vraag wel eerst aan de eigenaar of hij die mag hebben of dat ze hun eigen snoepjes meenemen.

Tip 8: Out of the box

De beste tip die wij kunnen geven: denk out of the box. Probeer veel verschillende dingen, zoals spelen met licht, perspectieven of voorwerpen. Maak ook foto’s tijdens spontane momenten, want misschien zit daar wel een lucky shot tussen. Juist die zijn vaak het leukste! Gewoon doen en nergens bang voor zijn.

Met deze tips kom je al heel ver tijdens het fotograferen. Heb je twijfels over sommige dingen? Dan mag je ons altijd even bellen of mailen. Wij denken graag met je mee! Voor een goede voorbereiding, bieden we diverse pakketten die het fotograferen een stuk makkelijker maken. Wellicht zit er iets tussen voor jou!

Terug naar het overzicht