Terug naar het overzicht

Leuke plaatsen om te bezoeken met je hond – elke provincie één!

Ken je je eigen omgeving op je duimpje en wil je een keer ergens anders lopen met je hond? Lees dan snel verder. Voor elke provincie zit er een waardevolle plaats bij die je kunt bezoeken met je hond!

 1. Groningen: In de stad Groningen bevindt zich de geweldige hondenspeeltuin Stadspark. Hier mogen honden het hele jaar door los lopen en gebruikmaken van de verschillende speeltoestellen. Daarnaast vind je er ook een groot grasveld en een loslooproute van 1.5 km. Kortom: een plek waar je urenlang kunt verblijven vol hondenplezier.
 2. Friesland: In Appelscha kan je het Drents Friese Wold – Noord vinden voor een heerlijke wandeling met je hond. Er zijn hier twee losloopgebieden die met elkaar worden verbonden door de wandelroute ‘natte neuzeroute’. Je kunt hier ook heerlijk bij het water spelen met je hond.
 3. Drenthe: Wil je graag een lange wandeling maken in Drenthe? Dan kan je een bezoekje nemen aan de Ellertshaar/ Boswachterij Schoonloo. Hier vind je veel verschillende wandelroutes. Daarnaast kan je hond een duik nemen in het ven bij Ellertshaar.
 4. Overijssel: In Punthorst vind je Boswachterij Staphorst. Dit is een prachtig natuurgebied met bossen, heide en vennen. Hier mag je hond loslopen mits onder appel. Dit houdt in dat hij in het zicht loopt en luistert naar commando’s wanneer dit nodig is. Zo wordt het natuurgebied optimaal beschermt.
 5. Flevoland: Het Zuigerplasbos in Lelystad is een prachtig natuurgebied waar uw hond het hele jaar door vrij mag lopen en zwemmen.
 6. Gelderland: Wil je een eind wandelen zonder continue te letten op je hond? Het Hondenbos Het Leesten in Ugchelen is dan de moeite waard om te bezoeken. Dit is een omheind bos waar je hond het hele jaar door los mag lopen en in het midden is een open plek waar hij heerlijk zijn energie kwijt kan.
 7. Utrecht: Woon je in de buurt van Utrecht en wil je het strand dichtbij halen? Ga dan naar de Lange Duinen in Soest. Hier mag je hond vrij lopen en kan jij ondertussen genieten van de duinen. Bij warm weer is er ook een plas te vinden waar je hond kan pootjebaden.
 8. Noord-Holland: Ben je op zoek naar het leukste bos van Nederland? Neem dan een bezoekje aan Het Spanderswoud in Hilversum. Dit bos is volop in beweging en je vindt er beekjes en bankjes waar je kunt uitrusten.
 9. Zuid-Holland: Even een halfuurtje lopen of een paar uur vermaken met je hond. Het kan allemaal in het Reeuwijkse Hout in Reeuwijk. Hier is een groot losloopgebied, bos en wat water. Er is zelf een strandje speciaal voor honden. Houdt er wel rekening mee dat je hond onder appel moeten staan.
 10. Zeeland: Wil je een lekkere strandwandeling maken met je hond? Neem dan een bezoekje aan de kust van Zeeland, zoals Ouddorp, Domburg of West-Kapelle. Wanneer je een kleinschaligere plek zoekt, kan je een kijkje nemen bij Het Veerse Meer. Dit is een kleinere plas met hier en daar gras- en zandplaatsen.
 11. Noord-Brabant: In Eersel bevindt zich het hondenlosloopgebied natuurpoort Eersel/ Ter Spegelt. Zoals de naam het al zegt, mag je hond hier vrij rondlopen in de prachtige natuur van heide en bos.
 12. Limburg: Neem een bezoekje aan het westelijk deel van de Schadijkse Bossen in Horst aan de Maas, een heuvelachtig bos met heide en naalden. Hier loopt een wandelroute van 2,5 km waar je optimaal kunt genieten van de natuur. Honden moeten hier wel onder appel staan om de natuur en wilde dieren te beschermen.

Wil je het wandelen met je hond nog leuker maken? Neem dan een kijkje op onze site voor verschillende riempjes en speeltjes die je kunt meenemen tijdens het uitlaten.

Terug naar het overzicht