Terug naar het overzicht

Onze 6 favoriete honden boeken op een rij

Niets is lekkerder dan op de bank te zitten met een boek op schoot over honden. Lees snel verder voor de beste boekentips.

Marley en ik – John Grogan

Marley en ik is een heel populair boek, geschreven door John Grogar. Het gaat over een jong stel dat hun leven samen begint en een hond in huis nemen. Het is niet zomaar een hond, maar een Labrador die uitgroeit tot een enorm beest van 44 kilo. En zo’n hond wil je niet in huis hebben. Dat hebben John en Jenny achteraf geweten, want hij sloopt alles wat hij slopen kan. Niks is veilig. Dit maakt het verhaal leuk om te lezen maar ook heel herkenbaar als hondenbaas.

De wijsheid van de honden – Brian Hare

Als je geïnteresseerd bent in onderzoek naar honden, is dit een echte aanrader. Het gaat over de ontwikkeling van honden in zo’n 43.000 jaar op het gebied van intelligentie en vriendelijkheid. Onderzoekers Brian Hare en Vanessa Woods bestuderen zo’n 2000 honden van uiteenlopende soorten. Het is dus vooral een informatief boek maar er zit ook een zeer amuserende kant aan. Dat maakt het verhaal ook laagdrempelig en leuk om te lezen.

The bucketlist van mijn hond – Lauren Watt

Een hond is voor veel mensen hun beste vriend en dat komt ook in dit boek weer terug. Het gaat namelijk over Lauren Watt, baas van haar 73 kilo wegende Mastiff. Lauren neemt haar hond overal naar mee en ze beleven veel avontuur. Dan stort alles in en ligt Gieselle op sterven. Lauren maakt een bucketlist met de dingen die ze samen nog willen doen. Al met al is het een hartverscheurend, waargebeurd, inspirerend verhaal.

Wachten op Doggo – Mark B. Mills

Als je ‘Wachten op Doggo’ hebt gelezen, ben je verkocht. Daniel, de hoofdpersoon, is na jaren relatie weer single. Tegen zijn zin in, wordt hij achtergelaten met de hond van zijn ex. De hond Doggo is eigenwijs en loopt met Daniel mee naar zijn werk. Daar is iedereen in de ban van Doggo. De negatieve gedachtes bij Daniel gaan langzaam weg en maken plaats voor een nieuwe liefde.

De grote, vriendelijke George – Dave Nasser

Er zijn hondenliefhebbers, maar ook hondenhaters. Ook in dit boek komt dat terug. Dave wil graag met Christie verhuizen naar zijn geboorteland. Christie gaat op een voorwaarde mee, namelijk als er een hond mee mag. Dave kan dit natuurlijk niet weigeren, dus een kleine hond kan hij nog wel verdragen. Maar niets is wat het lijkt, want Christie komt thuis met een Deense Dog. Binnen de kortste tijd groeit hij uit tot een 75 kilo wegende hond. Ze maken van alles en het is een hilarisch verhaal om te lezen.

Lily en de octopus – Steven Rowley

Afscheid nemen van een geliefde. Dat is waar dit boek over gaat. De veertigjarige Ted Flask heeft een heel speciale band met zijn hond, Lily. Ze doen alles samen, totdat er een bult kop van Lily verschijnt. Er is geen redding meer mogelijk en Teds leven stort compleet in. Het is een onvergetelijk verhaal over een onafscheidelijke relatie tussen een baasje en zijn hond.

Terug naar het overzicht